Saapuihan se lopulta, sovittu päivä. Ajallaan saapui myös Jarkko, joka otti hienosti homman haltuun, ja päästiin itse asiaan. Alkuun juteltiin ongelmakohdista, eli kivuista ja pään jäämisestä suoritusmoodiin liki hinnalla millä hyvänsä.

Ei muuta kuin hommiin. Onneksi sattui kaunis, aurinkoinen päivä, joten koko homma toteutettiin ulkona. Setti koostui kahdesta osasta, itse kropan huollosta, ja meditaation ja ärsykekontrollin harjoittelusta. Nyt ei onneksi kukaan kaivannut niitä pirun tuoksukynttilöitä.

Kehonhuolto-osuus piti sisällään paljon paljon heiluttelua, ilman mitään painoja, ja täysin rentona. Alun pienen jännityksen jälkeen olo oli aika, paremman sanan puutteessa, hypnoottinen. Samalla kun heiluteltiin, keskityttiin vain ja ainoastaan näkemään vain se, mitä ympärillä on, ja tuntemaan pieninkin tuulenvire.

Siitä siirryttiin pikkuhiljaa venyttelemään, jälleen keskittyen tuntemuksiin, joita ympäristö aiheuttaa. Kuten jo mainittu, olin tähän saakka venytellyt aika lailla päin honkia, koittaen pakottaa kroppaa venymään. Nyt ei tehty mitään pakolla, vaan tarpeeksi pienesti. Tuntui kuin olisi herännyt ensimmäistä kertaa kunnolla pitkään aikaan.

Viimeinen osuus käsitti meditaatiota ja reagoimista ärsykkeisiin. Tämä osuus oli meillä lyhin, mutta varsin riittävä, jotta sai eväitä kehittää hommaa eteenpäin omaan tahtiin aina kun tuntuu siltä. Täytyy myöntää, että on tuntunut siltä aika usein. Mikään ei piristä nykyään kesken työpäivän, kuin se, että hetken tuijotat tyhjää, samalla koittaen tyhjentää mielen kaikista ajatuksista. Kuulostaako helpolta? ei kun kokeilemaan vaan.

Kaiken kaikkiaan setistä ja itse Jarkosta jäi varsin positiivinen kuva. Ohjaus oli ammattimaista, asiantuntevaa, ollen samalla varsin rentoa kiireetöntä. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos, vaan kertomus siitä, mikä sai osan omista kivuistani helpottamaan, ja liikunnan riemun löytymään uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *