Historia meinasi päästä yllättämään. Näin exäni ekaa kertaa reiluun kymmeneen vuoteen. Suoraan sanoen olin tarkoituksellisesti karkottanut kyseisen mimmin päästäni jo vuosikymmen sitten, enkä edes muistanut koko ihmistä, ennen kuin hän istui juuri sen kaupan ainoalla kassalla, johon tyttären kanssa poikettiin. Varmaan suurella osalla meistä on takanaan suhteita, jotka ovat päättyneet helvetin huonosti. Pelkkä tän mimmin näkeminen nosti vanhat huonot ajat mieleen.

Ennen olisin käyttäytynyt häntä kohtaan kassalla suoraan sanoen kusipäisesti. Onneksi tytär oli mukana, ja hänen selatessa lehtihyllyä ehdin palauttaa mieleen myötätuntoharjoitukset, jotka nyt pääsivät kenttätestiin. Päätin ettei tää mimmi mun päivääni pilaa, ja samalla kun tytärtä odottelin, palautin mieleen mitä oli nyrkkisankarin ohjauksessa opittu. Joten siinä kaupan hyllyjen välissä, koitin parhaani mukaan tuntea hänelle pelkkää hyvää. Helvetisti helpommin sanottu kuin tehty. Onnistuin kyllä siinä määrin, että sain iloisen ilmeen naamalleni. Liekö iloinen ilme, jutustelu tyttären kanssa, vai mikä, mutta mimmi pakeni kassalta sanaakaan sanomatta kun aloimme latoa ostoksia hihnalle. Hyvän tovin päästä ilmestyi toinen myyjä takahuoneesta, ja saatiin kuin saatiinkin ostokset tehtyä hyvillä mielin, ainakin omalta osaltamme. Tästähän tuli just mun uusi vakkari kauppa, koska selvästi myötätuntoharjoitukset tarvitsevat uusia kenttätestejä. Tää oli jo iso voitto, sillä tapojeni vastaisesti en edes katsonut pahasti. Jäi voittajaolo.

2 thoughts on “Myötätuntoharjoitukset kenttätestissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *