Mielenhallinta saattaa kuulostaa joltain mitä harjoittelevat lähinnä jedeiksi pyrkivät larppaajat tai muut ihme ituhipit. Meditointi ja ja reaktion hallinta haiskahtaa pahasti akkojen kotkotuksilta. Myötätuntoa löytyy vain pullon pohjalta lauantain lähestyessä loppuaan.

Ei. Ei sinne päinkään. Lyhyesti: mielenhallinan harjoittelulla määrität itse mikä sussa reagoi ja mihin. Heilahtaako vittuiluun nyrkki, tai ahdistukseen pullo. Jos noi vaihtoehdot kuulostaa hyviltä, ja siltä mitä miehen kuuluukin tehdä, lopeta lukeminen tähän. Kohta teksti menee homoksi.

Siis miksi harjoitella mielenhallintaa? Siksi, että selviät voittajana useammin. Eikä tarvitse pyydellä anteeksi jälkikäteen. Toki jos luet voitoksi vain sen, että saat kusta toisen haudalle, niin onnea vaan. Ei välttämättä niin kauhean kestävä ratkaisu. Paitsi linnavuosissa.

Mitäs jos kokeiltaisiin jotain uutta? Vaikkapa myötätuntoa. Oon nyt tovin tuota lajia harjoitellut, ja voittoja alkaa tulla. Kukapa ei pitäisi voittamisesta. Varsinkin itsensä.

Entäpä meditaatio ja reaktion hallinta? Akkojen hapatusta? Paskan marjat ole, vaan nupin sisäinen resetti. Sen oman samurai-tilan päälle saattaminen. Sen tilan, jossa ei tee mieli kohdella muita kuin siten, miten toivoo itseäänkin kohdeltavan. Sen tilan, missä hallitset itse reaktiosi, oli kyse sitten sammakon syönnistä, tai vaikka pullon kallistuksesta ahdistukseen.

Vaan jos kaikki onkin jo hanskassa, miksi silti harjoitella mielenhallintaa? Uskallan väittää, että valmiiksi tässä ei tule koskaan. Paremmaksi kyllä, sen tietää jo siitä, että se näkyy ja kuuluu ulospäin. Ja yllättävän nopeasti. Jos vain uskaltaa kokeilla. Muutakin kuin erimerkkistä viinaa vitutukseen.

-emmä voi, saa vaan kuunnella viikon vittuilua tällaisesta homostelusta. Mitä väliä? Siinä vaiheessa jos joku alkaa turpaansa aukomaan, oot jo syvällä sun samurai-tilassa, joka estää sua välittämästä pätkääkään. Ja kaupan päälle sait just ensimmäisen voittosi uskaltamalla kokeilla jotain, mitä päänaukoja ei.

Jos sulla ei oo hajuakaan miten aloittaa, ilman mitään kaupallista yhteistyötä suosittelen vilpittömästi kysäisemään vaikka nyrkkisankarilta.

Ootko sä harjoittanut mieltäsi? Miten ja millä keinoin? Annahan kuulua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *