Päivän uutisvirrasta hyppäsi silmiin tämä juttu, jossa ohikulkija pelasti itsemurhaa yrittävän. Ihan vain sillä, että oli hereillä. Huomasi mitä oli tapahtumassa, ja puuttui asiaan. Ihan vaan juttelemalla.

Mielestäni loistava esimerkki läsnäolosta. Kun niin moni meistä kulkee kuulokkeet korvilla, tai katse näytössä, tai muuten vaan asenteella ”joku muu hoitaa”, unohtuu liian helposti se, että joskus saatat olla itse se, joka sitä apua kaipaa, juuri siinä ja nyt. Lämmittää varmasti aivan pirusti jos kaikki vaan kulkevat ohi välittämättä pätkääkään.

Sama pätee myös kotona. Jos se yhdessäolo koostuu siitä, että samassa rakennuksessa olevat ihmiset tuijottavat tahoillaan elektroniikka, ei kannata ihmetellä jos alkaa kuulla lausetta ”ollaan kasvettu erilleen”. Jep, aivan taatusti. Kaikesta onneksi oppii myös pois. Jopa siitä elektroniikasta ja somesta.

Joten ole hereillä. Ole läsnä. Tiedän, jankutan aiheesta vähintään riittävästi. Se on myös muistutusta mulle itselleni. Meidän perheen hyvinvointi on lisääntynyt huimasti sillä, että aikuiset muistaa näinkin yksinkertaista asiaa harjoitella. Työasiat jää työpaikalle, illat keskitytään olennaiseen. Eli ihmisiin,niin pieniin kuin suuriinkin. Jokainen ehtii taatusti facettaa, tubettaa, snäpittä ja twiitata vähintäänkin oman osansa. Mitään olennaista et missaa jos laitat netin kiinni ajoissa. Muuten saatat missata sen kaikkein tärkeimmän.

En usko kenenkään kuolinvuoteellaan koskaan sanoneen, että olisinpa tehnyt enemmän töitä. Enkä usko kenenkään koskaan sanovan, että olisinpa ollut enemmän somessa.

Parhaat jutut tapahtuu yleensä juuri silloin, kun niitä vähiten odottaa. Ne pitää vaan huomata. Olemalla hereillä.

One thought on “Ole hereillä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *