Hyvää miestenpäivää!

Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Etkö tiennyt? En minäkään, ennen kuin uutisista huomasin. Lyhyesti:

”Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota erityisesti poikien ja miesten terveyteen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja hyvien roolimallien korostamiseen.”

”Nykyinen juhlapäivä syntyi trinidadtobagolaisen tutkijan Jerome Teelucksinghin päätöksestä, joka halusi isänpäivän lisäksi päivän, jona juhlistettaisiin myös poikia sekä miehiä, jotka eivät ole isiä”

Mun mielestä aivan loistava ajatus. Kun vielä saataisiin tämä päivä viralliseen almanakkaan, ja miksei voisi järjestää vuoden isä – tyyppisen vuoden roolimalli- palkinnon. Osaisin heti nimetä muutaman ehdokkaan.

Tuolla on helvetin paljon junnuja ilman isää ja ilman miehenmallia. Junnuja, jotka ottaa sen mallin sitten mistä saavatkaan. Kriminologiassa on tuotu esiin se, että isän tai miehenmallia puuttuminen on suoraan yhteydessä käytöshäiriöihin lapsuudessa, sekä väkivaltaiseen käytökseen myöhemmin.

Juuri tuon takia tämä päivä pitää saada paremmin esille. Jotta voidaan saada paremmin esille ne hyvät miehenmallit. Ne miehet, jotka rakentavat oman tiensä, välittämättä paskaakaan siitä, miten miehen oletetaan käyttäytyvän. Ne miehet, jotka tuntevat itsensä ja tunteensa, ja osaavat käsitellä molempia oikein.

Miten isättömille junnuille sitten näitä saadaan? Esimerkiksi harrastusten kautta. Jos tunnistit itsesi edellä kuvatusta, mieti onko sulla taitoa ja aikaa toimia jollain tavalla mallina. Saatat pelastaa jonkun junnun elämän suunnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *