Viime aikoina on tullut varsinkin työn puolesta turhankin paljon esimerkkejä siitä, miksi näitä juttuja kannataa harjoitella. Milloin törmää jatkuvaan kyttäämiseen ja mikromanagerointiin, milloin puhtaaseen lonttoiluun, eli siihen että odotellaan hommien hoituvan jonkun muun toimesta ”kun ei vaan jaksa”.

Kumpikin tyyli aiheuttaa vahvaa vitutusta kaikissa. Syitä kumpaankaan en tiedä, vaikuttaa vaan vahvasti siltä, että tuodaan töihin mukanaan ne omat ongelmat, jotka on sitten hyvä kostaa kaikille. Tai sitten ei vaan tajuta sitä, että meitä on moneen junaan, jokainen tekee tyylillään, paitsi lonttoilijat, jotka ei tee mitään. Tai saattavat tehdä, mutta helvetin vahvan uhriutumisen jälkeen.

Helpottaa kummasti omaa ja kaikkien kohdattujen elämää, jos se nuppi pysyy kasassa. Muulloinkin kuin just ennen laskuhumalan alkua. Näistä meditointi – sun muista hihhulihommista kun on se hyöty, että ei tarvitse sitä perjantaipulloa. Tai muutakaan kemikaalein aiheutettua ”rentoutumista”.

Meditoinnin aloittamisen jälkeen olen huomannut myös, että olen oppinut lukemaan muiden kehonkieltä ja tunteita paremmin. Veikkaan johtuvan lisääntyneestä läsnäolosta. Suosittelen kokeilemaan. Aivotutkijan ajatuksia kehonkielestä voi lukea vaikka tästä.

Tuosta löytyykin syy miksi vierastan nettikeskusteluja. Kun ei näe niitä ilmeitä ja eleitä, tulee väärinymmärryksiä jatkuvasti. Kaikki kunnia heille, jotka jaksavat näitä oikoa, oma kärsivällisyyteni ei riitä lukemaan keskustelua, jossa valtaosa kuluu asioiden vääntämiseen rautalangasta ja jatkuvaan tarkentamiseen siitä, mitä kukakin oikein tarkoitti.

Mutta käydäänpäs vielä siellä työmaalla. Siellä kun valtaosa meistä viettää suuren osan ajastaan. Siellä, missä aivan taatusti on omat ongelmansa jo valmiina, joten niitä henkilökohtaisia ei tarvitse joka päivä ottaa mukaan.

Mä en tiedä ihmisten johtamisesta yhtään mitään. Mutta jo maalaisjärjellä ajatellen, luulisi pääsevän pitkälle sillä, että kohtelee muita kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Eli jos et pidä siitä, että sua kytätään, älä kyttää. Jos et tykkää siitä, että tulee jatkuvasti sanomista tekemättömistä hommista ja laiskottelusta, älä lonttoile.

Mitäs jos sen sijaan kokeilisit jotain uutta? Jotain mikä tekee paskastakin päivästä astetta paremman. Nimittäin mielenhallintaa ja liikuntaa. Nuo kun ovat vielä todella helposti yhdistettävissä. Mikään ei rentouta paremmin kuin kolmen vartin yhdistetty venyttely ja meditontisetti. Aika monen näkee lenkillä, salilla tms menevän kuulokkeet korvilla. Suosittelen vahvasti joskus jättämään luurit kotiin, ja kokeilemaan yläkerran resettiä siinä hikoilun lomassa. Seuraavana päivänä saattaakin odottaa yllätys. Nimittäin helvetisti parempi olo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *