Koti on paha paikka, sinne on moni kuollut, kuuluu vanha viidakon sananlasku. Niin pahasti ei luojan kiitos käynyt, mutta onnistuin ottamaan takapakkia liikunnan kanssa.

Liukastuin portaissa. Kotona ja sisällä. Hupsista saatana. Sen kerran kun et noudata omaa ohjettasi, ja ole hereillä, se kostautuu heti. Lähdin iltasella yläkerrasta alas, samalla jotain muksulle jutellen, ja kas, oikea jalka lipsahti alta ja meinasin keikahtaa selälleni. Tuossa kohtaa tulee vaistomainen painopisteen korjausliike, joka onnistui, mutta kun edessä ei ollutkaan mitään, minne laskea se vasen koipi. Pelkkää tyhjää. Meno muuttui lentomatkaksi. Vasen koipi otti hienosti vastaan, tosin neljä porrasta alempaa, jolloin painopiste oli todella vahvasti etukenossa, ja matka jatkui alas pää edellä. Refleksit on mahtava juttu, sain kropan käännettyä kyljittäin, joten en törmännyt naama edellä alhaalla odottavaan tuoliin, vaan sain käden tuolin ja kallon väliin ja päädyin kyljelleni lattialle.

Ihan vaan pari kirosanaa myöhemmin, tajusin että jotain meni taas rikki selästä. Vasemmasta jalasta nimittäin puuttui tunto. Ihan härski fiilis, luulisi että puolen kerroksen sukelluksen jälkeen tulisi jonkinlaista kipua, mutta kävikin päinvastoin. Puuttui tuntemus kokonaan. Koko koipi oli puutunut. Ja on edelleen, kaksitoista tuntia myöhemmin.

Ei tullut pahemmin yöllä nukuttua, kun mielessä kummitteli tapaturman jälkeinen aika. Ei ole minkäänlaista kiinnostusta ottaa sitä vuotta uudestaan. Toivottavasti ei ole tarvettakaan.

Tohtorin arvion mukaan selän jo muutenkin rikkinäiset hermot pahoittivat mielensä tosissaan tuosta tömäyksestä. Muutama seuraava päivä näyttää kuinka palautuminen alkaa. Jos ei ala tunto palata, kaivellaan syvemmältä. Kirjaimellisesti.

Parasta lääkettä tähän on sama, joka auttoi edelliselläkin kerralla, eli kevyt löntystely ympäriinsä. Paikalleen jääminen on myrkkyä, samoin kuin nostot ja kaikki nopeat liikkeet. No, onpahan ainakin aikaa meditoida. Loppuviikosta nähdään, kuinka tää tästä taas lähtee. Toivottavasti ei tullut kovin pitkää takapakkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *